6 november 2025 (dag 6) De start van onze rondreis
6 november 2025 - Rockingham, Australië
De dagen in Perth zijn omgevlogen. Wat een schone stad, heel veel groen, bankjes overal om even te zitten. Geen rotzooi op straat en veel kunstobjecten. We hebben wel de indruk dat de mensen die hier wonen financieel goed bij kas zijn. Restaurants zitten iedere avond vol. Bijna geen dikke mensen gezien zoals in Amerika wel het geval was.
Maar goed na een croissant met ham en kaas en natuurlijk een lekkere bak koffie gingen we op zoek naar een taxi die ons naar Europcar zou brengen. Deze club neemt de honneurs waar voor Sonny Cars in Nederland waar we onze huurauto hebben geboekt. Sunny Cars is onze favoriet omdat alles daar in 1 pakket is geregeld. Wel hebben we voor alle zekerheid een 24 uur pech-hulpdienst bijgeboekt, you never can tell !
De zeer behulpzame jongedame gaf aan dat de gekozen auto niet beschikbaar was, maar kregen we gratis upgrade naar een auto uit het duurdere segment. Een Hyundai Kona, bouwjaar 2025, je hoort ons niet klagen 😁. Nadat Google Maps via de iPhone is geïnstalleerd gaan we op pad. Iedereen rijdt hier aan de linkerkant van de weg, dus het stuur zit aan de “ verkeerde” kant, net als de richtingaanwijzer en ruitenwisser.
Maar we zijn “ on the road again “. Allereerst het weerbericht van vandaag, geen wolkje aan de lucht en 24 C Tot nu toe geen klagen. We rijden vandaag in een klein uurtje naar Rockingham aan de kust. Prachtige stranden en relaxte mensen, de no worries mentaliteit. Lekker langs het strand gewandeld.
Ons eerste Airbnb adres is een voltreffer. Vriendelijke mensen, flesjes water en melk in de koelkast, koekjes voor bij de koffie en boterhammen voor in de broodrooster met lekkere soorten jam. Voor vanavond gaan we uit eten en morgenochtend gaan we een boottocht maken op zee langs verschillende eilandjes. We gaan batterij van de Sony camera alvast weer helemaal volladen.
Tot zover !!

Maar weer lekker genieten.