03 december 2025 (dag 33) Lake Monjingup Reserve - laatste dag Esperance
3 december 2025 - Esperance, Australië
Wat vliegen de dagen voorbij. Vandaag alweer de laatste dag in Esperance. Omdat de bootexcursie niet doorging kregen we de tip om een bezoek te brengen bij Lake Monjingup Reserve. In dit natuurgebied kan je allerlei wandelingen doen. Ook is er een vogelhut gebouwd aan de oever van het meer.
De zwaluwen die een nest hadden gemaakt in de hut vlogen je links en rechts voorbij om hun jongen te voeren. Ook vloog er een bruine kiekendief om op zoek naar wat lekkers. In de bomen zaten zwarte ibissen een lepelaars.
Na een poosje hadden we het wel gezien in de vogelhut en maakten we over een mooi aangelegde boardwalk een wandeling. Prachtige bloemen, maar ook vervelende muggen die ons niet met rust lieten. We hadden voor de zekerheid onze wandelschoenen aan gedaan, je weet nooit wat je onderweg aan slangen tegenkomt. Achteraf geen slangen gezien.
Terugrijdend namen we het mooiste stuk van de Great Ocean Drive nog even mee. Het weer is weer fantastisch en dan lijkt het allemaal een stuk mooier. Net als gister haalden we de lunch bij 33 Degrees, een restaurant met uitzicht op de blauwe zee. De benzinetank is weer helemaal volgeladen. Morgen rijden we door een stuk Outback naar Hyden. Op dit traject zijn weinig benzinestations, daarom zekerheid voor alles.